Prva auto “trka” u istoriji – hir sa vizijom!

Svi danas znamo i sa uživanjem pratimo trke Formule1, navijamo i divimo se vozačima istih, uživamo njhovim maestralnim ulascima i osvajanjima krivina dok nas pojava formula ostavlja bez daha na trenutak. Nije lako odoleti bilo kojoj od njihovih 28 trka koje se godišnje organizuju, broj nije veliki ali je zato svaka od njih pravi spektakl koji se ne propušta. Pored ovih planetarno polularnih trka skoro sam naišao na fantastičan podatak da se u svetu godišnje organizuje, verovali ili ne, oko 65.000 auto trka, što onih uličnih to i onih oficijalnih.

Adrenalin u krivini

Fantastičan dizajn automobila, nerealne konjske snage motora, novčane nagrade od kojih um zastane ali i besprekoran marketing i vođenje društvenih mreža svakako da privlači pažnju i drži nas zalepljene za fotelju ispred naših televizora satima dok trke Formule1 traju.
Ali kako to obično i biva – počeci auto trka nisu bili ni približno tako uzbudljivi, sjajni i ispraćeni fanfarama.

Jedan automobil i 2 kilometra

Na jednoj od poslednjih trka Formule1 moju pažnju privukao je jedan stariji, oniži čovek sa brkovima kojeg je komentator predstavio kao naslednika čoveka koji je pokrenuo čitavu priču oko auto trka. Upravo ovo zagolicalo je moju maštu te sam se odmah nakon završetka trke obratio mom najboljem i najodanijem prijatelju Google-u za pomoć oko mojih nedoumica i znate šta, ne samo da me nije izneverio nego me je i zaprepastio kakve je to tajne o početku auto racing-a krio od mene.

Pobednički automobil prve auto trke

Prema nekim zapisima prva auto trka organizovana je 28. aprila 1887. godine. Organizator i idejni tvorac bio je urednik Pariskog časopisa Le Vélocipède, Monsieur Fossier-a.  Trasa trke bila je sledeća početak je bio kod Neuilly Bridge a završetak kod Bois de Boulogne i što vam, ukoliko niste imali prilike da prošetate ovom putanjom, dođe neka 2 kilometra. Da, da, dobro ste pročitali, prva auto trka bila je dugačka 2 kilometra!

Jedini učesnik a ujedno i pobednik jeste bio Georges Bouton iz De Dion-Bouton Company! Vozio je automobil koji je u saranji sa grofom Jules Albert de Dion-om konstruisao za potrebe kompanije u kojoj je radio. Sama trka, verovali Vi meni ili ne, jeste bila velika atrakcija tog vremena, imajte u obzir to da je videti automobil u tom periodu samo po sebi predstavljalo atrakciju! Tačno, nije bila ispraćena milionskom publikom ili online klađenjem kao što su trke koje mi danas pratimo, ali duž ta 2 kilometra bili je čak više redova publike.

Georges Bouton & Jules Albert de Dion

Verovatno je trenutno i Vama, kao što je između ostalog bilo i meni, smešno. Siguran sam da u sebi mislite a kako se ovo može i nazvati auto trkom kada je bio samo jedan učesnik?! Međutim istorija je puna događaja koji su sami po sebi nelogični i puni kontradiktornosti. Uostalom, zašto kriviti istoriju kada i sada sami živimo u kontradikrnom vremenu, podsetiću vas na skorašnje štrajkove CarGo i najboljih rent a car agencija u Beogradu

Vratimo se na auto trke, tačnije na ovu prvu zapisanu u istorijskim spisima i pozabvimo se samo na kratko fascinantnom ličnošču Georges Bouton-a. Još kao mladi Pariski momčić videlo se da je predodređen za velike stvari. Sa svojim rođenim bratom u svojim dvadesetim godinama započeo je biznis izrade drvenih igračaka a kasnije je i uspeo da otvori veoma uspešnu prodavnicu igračaka po nazivu Landes. Svoju ljubav prema automobilima uspeo je da na pravi način kanališe tek kada se upoznao sa grofom Jules Albert de Dion-om, ovaj dvojac osnovao je De Dion-Bouton Company.

Istraživanje ove industrije automobilskih trka odvelo me je još dublje, fasciniralo na toliko nivoa, pronašao sam toliko fascinantnih ličnosti o kojima jedva čekam da vam pišem ali o tome u nekom od sledećih blogova!