Auto trke u doba korone? Hoće li ikada biti isto!?

Svako ko kaže da nije očekivao puno od ove godine slagaće Vas. Početak nove decenije za sve nas donosio je ogromnu nadu i veru da će otpočeti vreme promena. Uistinu, jeste vreme promena ali niko, pa čak ni najkreativnije sportske kladionice ne bi mogle predvideti ovakve preokrete i dešavanja. Svet se menja pred našim očima a ishod je još uvek neizvestan.

Svet na pauzi!

Uticaj krize na industriju auto trka

Veliki uticaj ove krize već se oseća u industriji automobila, mnogi su stali sa proizvodnjom, cene su pale ali i pored toga prodaja ne raste. Čak i gigante automobilske industrije ova kriza uspela je da poljulja. Mnoge, kako bi ih nazvali, sekundarnim industrijama, imaju možda čak i veće gubitke, agencije za digitalni marketing jesu u najvećim gubicima jer su upravo one prve koje otpadaju sa platnog spiska. Pored njih, gotovo sve sportske kladionice imaju ogromne gubitke, čak i one najprofitabilnije našle su se na rubu opstanka! S obzirom na to da su sve ove industrije sastavni deo auto trka postavlja se pitanje kako će trke biti organizovane i kako će izgledati bez ovih industrija!?
Od F1, do NASCAR-a, do trke izdržljivosti IndiCar-a i Le Man-a, ovo je kombinacija promena koronavirusa i promena u najveće trkačke događaje na svetu. Izdvojio sam Vam sve trke za koje su se oglasile bilo da su zvanično otkazale svoje trke za ovu sezonu bilo da su ih odložile.

  • Formula One: Grands prix canceled
  • Goodwood Festival of Speed: Postponed
  • Indy 500: Postponed
  • Mille Miglia: Postponed
  • Pikes Peak International Hill Climb: Postponed
  • 24 Hours of Le Mans: Postponed
  • Isle of Man TT: Canceled
  • NASCAR: Season suspended
  • Formula E: Season suspended

Većina ovih trka planirane su, kao što i većina znate, planirano je za kraj proleća i tokom leta. Većina je odložena za jesen, septemar i oktobar, međutim postavlja se pitanje hoće li se i tada održati s obzirom na to da je najavljen drugi talas pandemije.

Ovogodišnja sezona svela se na igrice

S obzirom na to da su neke od, po mom skromnom mišljenju, najboljih i najinteresantnijih trka već sada otkazane (NASCAR I F1 Grand Prix) ovu sezonu možemo proglasiti skoro pa propalom. Te nam jedino preostaje da se nadamo da će sledeća biti bolja jer će se svi, kako organizatori tako i takmičari uželeti trka i brzine te sa još većim žarom ući u sezonu. Do tada, uživajmo u igricama i snimcima prošlih sezona.